Netwerkbijeenkomst met dwarsdenkers

Op woensdag 25 april vond in samenwerking met Rabobank een netwerkbijeenkomst plaats bij Plant-One Rotterdam. Het thema: het versterken van de duurzame vitaliteit van ondernemers op Voorne-Putten. Door verschillende werelden bij elkaar te brengen vergroot de slagingskans voor innovatieve startups en duurzame innovaties.

Met rond de 35 deelnemers vanuit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap was het een goed bezochte bijeenkomst. Ruud van Steen trapte de avond af en verwelkomde iedereen namens Rabobank Voorne-Putten Rozenburg. Hij was aangenaam verrast door het feit dat de opkomst steeds meer toeneemt bij de Startup-bijeenkomsten.

Als directeur van Plant-One, zette ondernemer Gabriel Tschin uiteen welke voorzieningen zijn bedrijf biedt aan technische bedrijven die innovaties willen testen en doorontwikkelen. Plant-One heeft een koepelvergunning waardoor pilots snel kunnen starten. Installaties worden gebouwd van veelal tweede hands materiaal en zo kunnen kosten laag gehouden worden. Deze twee voordelen in combinatie met bevlogenheid en proceskennis van de mensen stelt PlantOne in staat om duurzame innovatieve ideeën die vaak in de la blijven liggen, toch succesvol van de grond te krijgen.

Ook de inbreng van ondernemer Vincent Ruinaard van Livesafe was bijzonder. Zijn bedrijf geïnspireerd op het verhaal van zijn oma, biedt mobiele alarmeringsdiensten aan. Zijn tips voor succesvolle startende ondernemers: focus & focus, zoek de samenwerking op met anderen en laat hen daar ook van profiteren en zorg dat je echt wat aan je klanten te bieden hebt!

Bert van der Meij, wethouder van Westvoorne en mede initiatiefnemer van de FieldLab Green Economy Westvoorne gaf zijn visie op de economische mogelijkheden van Voorne Putten in samenhang met de haven van Rotterdam. Twee verschillende werelden die elkaar in deze tijd veel te bieden hebben. Duurzame ontwikkeling vraagt om verbinding en nieuwe bedrijvigheid. Innovatie speelt daarin een belangrijke rol en dat gaat beter als je mensen met frissen ideeën en goede voorbeelden kan ontmoeten. Kijk, daarom was deze netwerkbijeenkomst belangrijk en nuttig!.

Een co-productie van:
Plant-One Rotterdam
Rabobank Voorne-Putten & Rozenburg
Fieldlab Green Economy Westvoorne

Het Fieldlab Green Economy Westvoorne is een samenwerkingsverband van gemeente Westvoorne met:

Samenwerking Voorne-Putten
Delta Academy
Port of Rotterdam
Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Fieldlab Green Economy Westvoorne is mede mogelijk gemaakt door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Fieldlab Green Economy Westvoorne

Fieldlab Green Economy Westvoorne
Noordoever Oostvoornse Meer 7
3233 NC Oostvoorne

Contactpersoon: Philip Drontmann
0651380641
info@fieldlabwestvoorne.nl

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale