Internationale handelsdelegatie Fieldlab

Internationale handelsdelegatie op bezoek!

Op maandagmiddag 27 november heeft een internationale handelsdelegatie een bezoek gebracht bij het Fieldlab Green Economy Westvoorne aan het Oostvoornse Meer.

Onder leiding van RVO bezocht de delegatie verschillende innovaties in het havengebied als onderdeel van een Internationaal “Energy Executives Training Programme” georganiseerd door de overheid. Bij het Fieldlab ging de bijzondere aandacht uit naar het prototype drijvende windmolen van Touchwind en de ecologische 3D onderwaterstructuren van Coastruction.
 
Philip Drontmann (gastheer) verwelkomde iedereen namens het Fieldlab. Dirk Pulles (Touchwind) gaf de aanwezigen uitleg over het unieke Touchwind-concept; de drijvende windmolen. Namens Coastruction vertelde Nadia Fani over de 3D geprinte ecologische structuren en toonde beelden van het onderwaterleven dat zich in vijf maanden hierin heeft ontwikkeld.

  De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van bedrijven uit o.a. Japan, Zuid-Korea, Noorwegen, USA, Frankrijk en Ierland. Ondanks het typische Nederlandse herfstweer waagde het gezelschap zich, gewapend met paraplu’s, naar buiten om de twee innovaties en het Fieldlab van dichtbij te bekijken.
  Onder het genot van koffie en thee was er veel aandacht voor de demonstratie van TouchWind en interesse in de ecologische structuren van Coastruction.

  Het unieke karakter van het Fieldlab, om ruimte te bieden aan duurzame innovaties, kwam tijdens het bezoek meerdere malen aan bod. Het is toch mooi dat zo'n internationale groep ondernemers op een maandagmiddag in november, zoveel belangstelling toont in pionieren en duurzaam ondernemerschap. Al met al kijken we terug op een geslaagd event. Met dank aan RVO en de paraplu’s!

  Internationale handelsdelegatie Fieldlab 2
  Internationale handelsdelegatie Fieldlab 3
  Internationale handelsdelegatie Fieldlab 4

  Het Fieldlab Green Economy Westvoorne is een samenwerkingsverband van gemeente Voorne aan Zee met:

  Fieldlab Green Economy Westvoorne is mede mogelijk gemaakt door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag

  © Ontwerp & realisatie CreatieCentrale