Fieldlab Westvoorne bord Onderzoeksfaciliteit

Fieldlab Oostvoornse Meer ingericht voor Zon op Water Project

Het terrein van het Fieldlab Green Economy Westvoorne aan het Oostvoornse Meer is de afgelopen maanden ingericht voor het onderzoeksproject Zon op Water van TNO. Op het terrein worden binnenkort zonnepanelen getest die op water liggen. Het onderzoek richt zich op het rendement, de robuustheid bij golfslag en harde wind en ecologische effecten.

Op het terrein van het Fieldlab zijn verschillende maatregelen genomen om het onderzoek goed uit te kunnen voeren. Stedin heeft gezorgd voor een netaansluiting. Om de locatie heen is een hekwerk geplaatst en op het terrein staat sinds kort een tweede container voor de meetapparatuur. Aan de oever van het Oostvoornse Meer ligt een vlot waar de drijvende testsystemen aan gekoppeld worden. De volgende stap is het plaatsen van de drijvende zonnepanelen zelf. Dit zal de komende maanden gaan gebeuren.

De voorzieningen voor het Zon op Water project zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Innovatieprogramma Energie & Klimaat van Innovation Quarter.

Fieldlab Green Economy Westvoorne

Het Fieldlab Green Economy Westvoorne is een samenwerkingsverband van gemeente Westvoorne met:

Samenwerking Voorne-Putten
Delta Academy
Port of Rotterdam

Fieldlab Green Economy Westvoorne is mede mogelijk gemaakt door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Fieldlab Green Economy Westvoorne

Fieldlab Green Economy Westvoorne
Noordoever Oostvoornse Meer 7
3233 NC Oostvoorne

Contactpersoon: Philip Drontmann
0651380641
info@fieldlabwestvoorne.nl

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale